hu
  1. Főoldal
  2. Hőmérsékletmérő rendszerek
  3. VHR
Vissza a főoldalra
menü

VHR - Hőmérsékletfigyelő rendszer

 
VHR adatgyűjtő

A VHR rendszer egy hőmérsékletfigyelő adatgyűjtő rendszer. Intelligens hőmérőinek segítségével egy adott terület (raktár, üzemcsarnok, stb..) helységeinek hőmérsékleti felügyeletét látja el. Minden hőmérőre külön megadható egy alsó és egy felső riasztási szint. Ha a figyelt terület hőmérséklete kilép a normál sávból a hőmérő riaszt, az adatgyűjtő pedig naplózza az eseményt. Az eseményeken kívül minden hőmérőre órás átlaghőmérsékletet számol, az adatokat külön állományokban tárolja. Havonta egy állomány jön létre a lekérdezés időpontja alapján.

 

Hőmérő távadó

A rendszer egy VHR adatgyűjtőből, VHT tipusú hőmérőegységekből és a VHRWin programból áll.

 

Hőmérő rendszermonitor

A program főbb szolgáltatásai:

  • a VHR adatgyűjtő paramétereinek
  • lekérdezése, beállítása        
  • adatok lekérdezése, mentése
  • adatok táblázatos megjelenítése
  • a pillanatnyi hőmérséklet kijelzése egy kiválasztott hőmérőn
  • mért értékek kijelzése az összes hőmérőről

 

Hőmérő monitor

A program monitor ábrája kiírja az összes mért értéket, egy kiválaszott hőmérő részletes adatait, az eseménynaplót és lehetőséget ad az adatgyűjtők lekérdezésére.

 

Eseménynapló

A programból állíthatóak a riasztás paraméterei.

Az adatgyűjtő ha a hőmérő a számára megadott sávból kilép, vagy oda visszalép egy eseményt generál. Ezeket az eseményeket az adatgyűjtőből a program kiolvassa és a számítógépen egy szövegfájlban tárolja.

 

Átlaghőmérséklet

Az adatgyűjtő minden csatornán képez órás hőmérsékleti adatokat. Mivel az adatokat a rendszer a világszabványnak számító dBase formátumban tárolja így azok feldolgozása több népszerű programmal is lehetséges (Ecxel, dBase, OpenOffice….).