Energiagazdálkodást felügyelő, adatgyűjtő rendszerek - Varicontroll
Energiagazdálkodást felügyelő, adatgyűjtő rendszerek

Védje meg cégét az egyre növekvő energiaáraktól!

Minden idők legsúlyosabb energiaellátási válságában meredeken emelkedek a gáz-és villanyszámlák. Áruházláncoknál, gyáraknál és egyéb ipari szereplőknél 2-3x-os áram- illetve gázköltségekkel számolhatunk.

A folyamatosan emelkedő energia árak miatt egyre kevesebb vállalkozás teheti meg, hogy az előállított termékek árába beépítsék a költségeket.

Ahhoz, hogy az Ön cége minimalizálja a veszteségeket, a csődöt, itt az ideje felgyorsítani az energiahatékonysági beruházásokat!

Önnek is duplájára nőttek a rezsiköltségei?

  • 2021 augusztus 1
  • 2022 augusztus 1

Ha egy cégnél évi 15 ezer kilowattóra fogyasztást vettünk alapul (amelyet az A1-es tarifák szerint fizet), 2022 augusztusáig évi 560-565 ezer forint körül alakult. 2022 augusztus 1-jétől érvényes tarifákkal (mivel csak a 10 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztatók és 2 millió euró alatti árbevétellel rendelkező vállalkozások maradhatnak az egyetemes szolgáltatás rendszerében) ez évi 1,1-1,15 millióra, közel duplájára ugrik, 540-580 ezer forint a különbözet.

Saját fejlesztésű energiagazdálkodást felügyelő rendszereinkkel akár 10%-al csökkentheti az energiaköltségeit minden egyes hónapban.

5-10%-os megtakarítás havonta

Rövidtávon megtérül a befektetése. A nagymértékben elszabaduló energiaárakat nem tudjuk befolyásolni, de eszközeinkkel a veszteséget okozó helyek feltárhatók.

A lekötéseknél akár negyedórás bontásban kéri a szolgáltató a kWatt fogyasztást – ha túl alacsony értéket adunk meg büntetés, ha túl magasat, felesleges ráfizetés lesz az eredménye.

Rendszereink egyik legnagyobb előnye, hogy tervezhetővé válik a lekötés. Ügyfeleinknek rövidtávon megtérül a befektetése, hiszen évekre visszamenőleg elérhetővé válnak a gázfogyasztási adatok, amelynek köszönhetően sokkal pontosabban tudják igényelni azt a jövőben.

A villamos lekötések a mérések alapján optimalizálhatók, így felesleges lekötési díjak nem terhelik a fogyasztót. Az automatikus túlfogyasztás korlátozással a túllépés megakadályozható, ezért elkerülhető a pótdíj. Lekapcsolási struktúrájának köszönhetően nincs felesleges korlátozás.

Ügyfeleink átlagosan 5-10%-os megtakarításról számolnak be havonta.

Náluk már bizonyítottunk

Ügyfélélmény 

“1998 óta a gyarapítjuk a Varicontroll ügyfélkörét.
Korábban nem rendelkeztünk adatgyűjtő rendszerrel, így a fogyasztási adatainkat maximum a mérőóra leolvasásával ismerhettük meg. Nem volt lehetőségünk arra, hogy negyedórás bontásban tervezhessünk az adatokkal, így kínosan ügyeltünk arra, hogy a túllépést elkerüljük.
 
A Varicontroll rendszereivel negyedórás bontásban, praktikusan előre tervezhetjük a céges rezsit.
 
Számunkra az adatgyűjtők legfőbb előnye a rugalmasság – nem kell várnunk senkire, rendszereinket egyszerűen a hálózatra kötjük, konfiguráljuk őket.
 
A piacon lévő más megoldások lényegesen magasabb költséggel járnak, további hátrányuk, hogy nincs lehetőség a jövőbeni bővítésre. Ez a rugalmasság számunkra hihetetlenül fontos.
Nem volt meghibásodásunk az évek alatt, sőt, újabb adatgyűjtők kerültek felszerelésre.
 
Bátran ajánljuk a kezdő vállalkozásoknak is, akik alacsony induló költség mellett szeretnék biztos kézben tudni az energiafogyasztásukat.”
P.K.

Akár ennyit spórolhat a rendszereinkkel!

Konkrét beruházások megtérülései:

  • Az Első Pesti Telefontársaság 3 telephelyén 3 db ITK-s rendszer megtakarítási kW értéke mai áron számolva csúcsidőszakban 2.210.400,- Ft, csúcson kívüli – 1.339.200,- Ft.

A megtérülés összesen 3.549.600,-Ft/év, ami 1-2 hónap alatt hozta vissza az árát.

  • A Nyírségvíz Rt. szennyvíztelepén az EDR üzembe helyezése után a telep lekötését 50 kW-tal csökkentették.

A mai áron számolva 1.284.000,- Ft/év megtakarítást eredményezett 5-6 hónap alatt.

  • Egy emberi felügyelet nélkül működő szivattyúházban ITK rendszerünk üzembe helyezése előtt évi 2-3 túllépés volt, ami mai áron számolva 120-180.000,- Ft költséget jelentett.
    Rendszerünk alig egy év alatt megtérült.

Az energiagazdálkodási rendszerek megtérülését több tényező (pl. fogyasztási struktúra, technológiai kényszerek) befolyásolják, mindezek fogyasztónként igen eltérőek lehetnek.

7 érv rendszereink mellett

Rendszereink

Intelligens Villamos Teljesítménykorlátozó-adatgyűjtő

Intelligens Teljesítmény Korlátozó

Figyeli a fogyasztás alakulását és túlfogyasztás veszélye esetén a fogyasztók kikapcsolásával a fogyasztást a beállított értékén belül tartja. Minden adatot és eseményt eltárol, így azok számítógéppel lekérdezhetők és feldolgozhatók.

Energia Diszpécser Rendszer

Energia Diszpécser Rendszer

Általános adatgyűjtőként megfelelő érzékelő-jeladó
alkalmazásával bárhol alkalmazható, ahol valamilyen
fizikai jellemzőt, anyagot(pl. villamos energia, víz, gáz, gőz,
hőmérséklet) kell mérni és regisztrálni.

Gázfogyasztás Ellenőrző Rendszer

Gázfogyasztást Ellenőrző Rendszer

Minden olyan teljesítménydíjas helyen használható, ahol a fogyasztó
elszámolási mérője (korrektora) impulzus kimenettel
rendelkezik. Ott, ahol a fogyasztásmérő nem alkalmas a jelkiadásra,
érdemes mérlegelni a mérő cseréjének költségeit a várható
jelentős megtakarítással.

Ők már a mi rendszereinket használják

Referenciáink

stock

Hívjon minket,

vagy írjon üzenetet...

+ (36 1) 785 6834
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Email:
info@varicontroll.hu
Központi iroda:
1048 Budapest, Székes utca 5. 3./10.