Hogyan csökkenthetjük a céges rezsit? - Varicontroll
Hogyan csökkenthetjük a céges rezsit?
blog img

A gazdasági válság tömérdek cég rezsiszámláját a duplájára emelte. A cégvezetők alig ocsúdtak fel a Covid-járvány okozta sokkhatásból, máris a növekvő energia- és gázárakkal kellett szembenézniük. Sok helyen olvashatjuk manapság, hogy gond nélkül takarékoskodhatunk az izzók lecserélésével, a nyílászárók kicserélésével, sőt, hogy extrém példát is említsünk: megtakarítási tipp volt egy háztartással foglalkozó portálon az is, hogy végleges esetben nyitogassuk a hűtőajtót, hiszen így is spórolhatunk az árammal. 

Ami magánszemélyeknél, kisebb cégeknél lehetséges, hogy működik – lásd villanykörte csere –, az a nagyobb gyáraknál – ahol a termelés energiaigénye sokszorosa a világításénak -, már nem fog szemmel látható eredményt hozni. A belefektetett idő, energia viszont elveszik, miközben a gyár a saját működési költségeit egyre nehezebben tudja kigazdálkodni.

Hogyan spóroljunk cégként, több tízmilliós beruházás nélkül?

A beruházásokról általában a következő juthat eszünkbe: elhúzódó projektek, amelyek hihetetlenül költségesek, és gyakran hosszú évek, mire visszahozzák az árukat. További jellemzőjük még a „dobozolás” – mindig vannak olyan funkciók, amelyeket az ügyfél nem használ gyakran, nem hasznos számára, de mivel csomagban van, így kénytelen érte fizetni.

A mostani gazdasági helyzetben érthető módon a piaci szereplőknek nincs idejük arra, hogy több éves megtérülésre várjanak – azonnali megoldásra van szükségük.

Tapasztalatunk szerint a nagyobb vállalkozások túlnyomó többsége inkább biztosra megy energiafelhasználás-terén – hiszen senki sem szeretné, hogy hirtelen leálljon egy-egy gyártósor –, így magasabb energia igényt jelentenek le, felesleges lekötési díjat generálva. Ha nem tudják, hogy mennyi volt pontosan az éves fogyasztásuk előző évben, vagy túl keveset, vagy túl sokat fognak lekötni, aminek mindenképpen ráfizetés lesz a vége, ami akár több millió forintos pótdíjat is jelenthet.

10%-os megtakarítás havonta

A Varicontroll energiagazdálkodási rendszer húsz éve áll olyan gyárak és áruházláncok szolgálatában, akik szeretnék optimalizálni az energiafelhasználásukat. A rendszereinket alkalmazó cégek pontos képet kapnak az energiafelhasználásukról.

Rendszereinkkel könnyűszerrel kiszűrhetők egy vállalat „gyenge pontjai”, pontosan meghatározható egy termék fajlagos költsége. Ha a cég látja a tény adatokat, sokkal pontosabban meg tudja határozni a valós igényeit az energiafelhasználás kapcsán – és csak annyit fog fizetni, amennyit valóban fizetnie kell.

Ügyfeleink átlagosan 10%-os megtakarításról számolnak be havonta.

Mivel rendszereink saját fejlesztésűek, tudunk igazodni az egyedi igényekhez is – szükség esetén rendszereink nem csak adatokat gyűjtenek, hanem aktívan közbe is lépnek túlfogyasztás esetén: a fogyasztók kikapcsolásával a fogyasztás a beállított határértéken belül tartják.

Ha Ön is szeretné megvédeni a cégét a magas rezsiáraktól, keressen minket bizalommal!

Energiagazdálkodást felügyelő rendszereink

Vári József

Szólj hozzá!